Αντεργατικό νομοσχέδιο: Πανικόβλητος ο Χατζηδάκης-Στήνει προβοκάτσια ενάντια στην απεργία

Εντείνονται οι κινήσεις πανικού του Κωστή Χατζηδάκη λίγες ώρες πριν την την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας σε μία νέα προκλητική παρουσία στη Βουλή, κατήγγειλε ότι δέχεται επιθέσεις δολοφονία χαρακτήρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι «θύματα της αυριανής απεργίας είναι οι μαθητές και οι γονείς», αποσιωπώντας ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει εξαίρεση των εκπαιδευτικών.

«Εδώ και 2,5 μήνες το νομοσχέδιο είναι ψηλά στη δημοσιότητα. Τι δεν έχω ακούσει. Οι επιθέσεις στην πλειονότητά τους είναι προσωπικές, είναι δολοφονία χαρακτήρος, είναι επιθέσεις οι οποίες δεν δείχνουν τίποτε άλλο από το άγχος για τις δημοσκοπήσεις και βγάζετε εμπάθεια και μίσος» ισχυρίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

«Είστε με συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους; Οι συνδικαλιστές έλαβαν τις αποφάσεις τους και κρίνονται όπως κρινόμαστε και εμείς. Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή είχαν πάρει απόφαση να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας και να διαδηλώσουν εναντίον του νομοσχεδίου. Χθες αποφάσισαν 24ωρη απεργία παραβιάζοντας – από την δική μας ανάγνωση – τις διατάξεις του νόμου. Τα ερωτήματα είναι απλά. Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η  στάση εργασίας έγινε απεργία; Άλλαξε το νομοσχέδιο; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης; Το θύμα αυτής της νέας τοποθέτησης θα είναι οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και οι γονείς που έχουν ίδια αγωνία με τα παιδία τους. Η ΑΔΕΔΥ και το εργατικό κέντρο Αθήνας θα τοποθετηθούν όπως νομίζουν εγώ όμως θα ήθελα από τα κόμματα μια τοποθέτηση» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ξεκαθάρισαν πως δε τίθεται θέμα συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρλέτη να μιλά για «υποκρισία» και «γκεμπελικές πολιτικές». «Χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους μαθητές, ενώ η ΟΛΜΕ ζήτησε εξαίρεση. Υποκριτικά όμως λέτε θα παίξει ο μηχανισμός Πέτσα, θα τσιμπήσουν κάποιοι στο ψέμα. Γκέμπελς λέγεται αυτό. Με γκεμπελικές πολιτικές κυβερνάτε» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: «Δεν σεβαστήκατε τις ιδιαίτερες συνθήκες και υποκριτικά έρχεστε τώρα -και σας το είπε πριν ο συνάδελφος από το ΚΚΕ- να ρίξετε κροκοδείλια δάκρυα για τους χιλιάδες μαθητές, αφού τους γεμίσατε με πολλές ευχές για την αυριανή απεργία, ενώ ξέρετε ότι η ΟΛΜΕ πριν την κήρυξη της απεργίας είχε ζητήσει εξαίρεση για οκτώ από τους έντεκα εκπαιδευτικούς που κάνουν χρέη επιτηρητών. Το γνωρίζετε πολύ καλά, δεν θεωρώ ότι δεν σε ενημέρωσαν. Υποκριτικά, όμως, λέτε «θα το πω. Θα παίξει ο μηχανισμός Πέτσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα τσιμπήσουν κάποιοι στο ψέμα». Πες, πες, κάτι μένει. Γκαίμπελς λέγεται αυτό. Έτσι κυβερνάτε, με γκαιμπελικές πολιτικές. Είστε υποκριτές, όμως. Διότι σε αυτούς τους μαθητές ξέρετε τι λέτε;»Να γράψεις καλά παιδί μου. Αλλά να ξέρεις ότι 25.000 θέσεις θα μείνουν κενές φέτος». Γιατί; Διότι η ταξική πολιτική, η μεροληπτική πολιτική της κυβέρνησής σας, θέλει κάποιους από αυτούς, που είναι του 2 του 3, να του σπρώξει τα ιδιωτικά κολλέγια, όπου εκεί μπορούν, εφόσον πληρώσουν, παρόλο ότι είναι του 2 και του 3 ως βαθμός εισαγωγής, να έχουν ισότιμα δικαιώματα με αυτούς που θα τελειώσουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Πώς την βλέπετε αυτή την εξίσωση, δίκαιη;».

«Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία να ξέρετε ότι δεν είμαστε χθεσινοί» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here