Αντεπίθεση Γιούνκερ: Λάθος η αύξηση ΦΠΑ και οι περικοπές συντάξεων

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, λέγοντας πως δεν έχει επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή καθώς «οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν πουθενά».

Ο Γιούνκερ χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα και ρεύμα, κατηγορώντας παράλληλα την Αθήνα «πως είπε πράγματα στους ψηφοφόρους που δεν είπε ο ίδιος στην ελληνική κυβέρνηση». «Δεν νοιάζομαι για την ελληνική κυβέρνηση, νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Μέρκελ: Καθήκον μου να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

Την ελπίδα να ξεπερασθεί στο Eurogroup  της Πέμπτης, το αδιέξοδο γύρω από το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Α.Μέρκελ., συμπληρώνοντας πως «εκεί μπορεί να αποφασιστεί κάτι μόνο αν υπάρξει μια κοινή πρόταση με την Ελλάδα που θα εκπληρώνει τους όρους».

«Δυστυχώς δεν έχω πολλά νεότερα για την Ελλάδα» είπε η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε όμως πως αντιλαμβάνεται ως «καθήκον της» να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη». «Εχω συγκεντρώσει όλη την ενέργειά μου στο να βοηθήσω τους τρεις θεσμούς για να βρεθεί λύση με την Ελλάδα» είπε η Μέρκελ.

Ωστόσο δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, έφεραν την Μέρκελ να συζητά πλέον ανοικτά μέσα στη κυβέρνηση και το κόμμα, την πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου και τα σχέδια αντιμετώπισής τη;.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here