Ανταρσία στην ΕΛ.ΑΣ: Η ΠΟΑΣΥ, ως ουρά της ΝΔ, καταγγέλλει την κυβέρνηση για απραξία στα επεισόδια και ζητά άγρια αστυνομική καταστολή!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε ρόλο αντιπολίτευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) επιτίθεται στη κυβέρνηση για την «μαλακή¨στάση της απέναντι στους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων και επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ, την καλεί να αναθεωρήσει την τακτική της και να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

Με την απαράδεκτη και προκλητική της ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ παρεμβαίνει ευθέως σε θέματα που δεν την αφορούν αλλά άπτονται της πολιτικής ευθύνης για να κινδυνολογήσει ασύστολα και να αβαντάρει τη πολιτική προπαγάνδα της ΝΔ.

Είναι επί της ουσίας μιά μορφή ανεπίτρεπτης ανταρσίας, καθώς η συνδικαλιστική ηγεσία τν αστυνομικών, διεκδικεί ρόλο στο τρόπο αντιμετώπισης βίαιων επεισοδίων, υποδεικνύοντας μάλιστα στην κυβέρνηση που έχει την πολιτική ευθύνη, τι πρέπει να κάνει. Και συγκεκριμένα να δώσει στη αστυνομική βία και την άγρια καταστολή, το  πρώτο λόγο.

Η ΠΟΑΣΥ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη «να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοι στην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν».

Και όλα αυτά, τη στιγμή, που ήδη στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνης 13 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Με αφορμή τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα έξω και μέσα από το Πολυτεχνείο, τα οποία δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό έχουν προσλάβει μόνιμο χαρακτήρα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα ήταν για μας μια ακόμα «καλοστημένη παράσταση» αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε «θεατές» στο ίδιο επικίνδυνο και καταστροφικό «έργο», ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζουμε την έκπληξη και την απογοήτευσή μας γιατί η κοινωνία βλέπει τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν, να καίνε και να προκαλούν καίγοντας ακόμα και ελληνικές σημαίες, χωρίς να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά μας, καταγγέλλουμε την εγκληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Εξάρχεια και στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να διατρέχουν θανάσιμους κινδύνους όσοι συνάδελφοί μας καλούνται να υπηρετήσουν εκεί.

Καλούμε την ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική που ακολουθεί διαπράττοντας ένα διαρκές λάθος:

Οι συνάδελφοί μας δεν είναι σάκοι του μποξ και η αστυνομία δεν είναι απορροφητήρας είτε της λαϊκής δυσαρέσκειας είτε των όποιων εγκληματικών σχεδίων και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Είναι για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, να εξασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη και φυσικά να μην επιτρέπει σε κανέναν να προσβάλει τα ιερά μας σύμβολα. Οι απίστευτες εικόνες με την ελληνική σημαία να φλέγεται στα χέρια βανδάλων και μάλιστα ως σόου για τις τηλεοπτικές ανάγκες, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Γι’ αυτή τη σημαία, άλλοι έχουν δώσει ακόμα και τη ζωή τους.

Καλούμε τέλος την Κυβέρνηση, αντί να απαξιώνει τον αστυνομικό θεσμό και την αστυνομία, να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα, έτσι ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτούς που έχουν αναγάγει σε καθημερινή πλέον βάση την μπαχαλοποίηση της ύπαρξής τους, λειτουργώντας εμπρηστικά και αποσταθεροποιητικά με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με καταστροφές και άλλες πράξεις βίας, βασιζόμενοι στην κυβερνητική απραξία και στην ιδιότυπη ασυλία που κατά καιρούς απολαμβάνουν.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here