Ανώτερο όριο κόστους για τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων στην Premier League

Καταλυτική είναι στην Αγγλία η παρουσία των φιλάθλων των ομάδων στις εκτός έδρας αποστολές της ομάδας τους, όχι μόνο στην μεγάλη αλλά σε όλες τις κατηγορίες του βρετανικού ποδοσφαίρου. Εξίσου καταλυτικό ρόλο όμως για την ύπαρξη των οπαδών στις κερκίδες, παίζει και η τιμή του εισιτηρίου. Τα τελευταία χρόνια, τα εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες είχαν αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που προκαλούσε δυσαρέσκεια στις τάξεις των φιλάθλων.

Γι’αυτό λοιπόν, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να δώσουν μια «ανάσα» στα πορτοφόλια των υποστηρικτών τους, αποφασίζοντας να θέσουν πλαφόν στις τιμές των εισιτηρίων, με το κόστος να ανέρχεται στις 30 λίρες. Αυτό, μεταφράζεται σε 39 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ για τις ερχόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους.

Η απόφαση αυτή, όπως πηγάζει από τα ΜΜΕ του Νησιού, ήταν ομόφωνη και ακόμη και οι ομάδες που ήταν αρνητικές απέναντι σε αυτό, αναγκάστηκαν να υποκύψουν λόγω των αυξημένων διαμαρτυριών από πλευράς φιλάθλων.

Η ανακοίνωση:

«Δίνοντας βάση σε όλες τις εναλλακτικές επιλογές, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν ότι οι οπαδοί στα εκτός έδρας ματς θα έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο πληρώνοντας το πολύ 30 λίρες για τα εισιτήριά τους, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι σύλλογοι γνωρίζουν πως οι εκτός έδρας οπαδοί έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

-Είναι απαραίτητοι για την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και τονώνουν την ανταπόκριση των γηπεδούχων, κάτι που διακρίνει τα ματς της premier League από αυτά άλλων κατηγοριών.

-Έχουν πρόσθετα έξοδα για το ταξίδι και πληρώνουν κανονικά το εισιτήριό τους, αφού δεν τους παρέχεται η δυνατότητα εισιτηρίων διαρκείας και άλλες εκπτώσεις.

-Η ευθύνη γι’ αυτούς μοιράζεται ανάμεσα στους συλλόγους, με αποτέλεσμα το σωστό να είναι να υπάρξει μια συλλογική πρωτοβουλία για να τους βοηθήσει.

Όλο αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους συλλόγους που προμηθεύουν τους οπαδούς τους με σειρά μέτρων για να τους βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της «ASI» (Away Supporters Initiative) που καθιερώθηκε το 2013.

Στην τελευταία τους συνάντηση οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Έτσι αποφασίστηκε το κατώτατο όριο των 30 λιρών στα εισιτήρια. Αυτό αντικαθιστά το «ASI» ως αναγνώριση της σημασίας που έχουν οι οπαδοί στα εκτός έδρα ματς».

155214

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here