Ανοιχτή Πόλη: Συμπαράσταση στους 4 ακτιβιστές ενάντια στις αυξήσεις εισιτηρίων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Τη συμπαράστασή της στους 4 πολίτες που δικάζονται την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου επειδή συμμετείχαν στο κίνημα κατά της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων, τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2011, εκφράζει η Ανοιχτή Πόλη. Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθηναίων χαρακτηρίζει, μάλιστα, τις εν λόγω αυξήσεις «αντιλαϊκές και αντισυνταγματικές, που επέβαλαν οι απαιτήσεις των Μνημονίων».

Όπως εξηγεί η Ανοιχτή Πόλη σε ανακοίνωσή της «η ΤΡΑΜ ΑΕ μήνυσε έναν από τους ακτιβιστές στις 8.2.2011 . Στη συνέχεια ασκήθηκε μήνυση και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης που είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα, με την κατηγορία – μεταξύ άλλων- «δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων.»

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετείχε ενεργά σε αυτές τις δράσεις, όπως και σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα. Θεωρεί ότι ενέργειες, όπως η μήνυση της ΤΡΑΜ ΑΕ, έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους πολίτες και τα κινήματα αλλά ακόμα και το δικαίωμα στην υπεράσπιση», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να συμπαρασταθούν στους τέσσερις ακτιβιστές την Παρασκευή 9/10 στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια τη Ευελπίδων, Αίθουσα 1 – Η’ πλημμελειοδικείο και καταλήγει: «Ο αγώνας για προσιτές στο λαό μετακινήσεις συνεχίζεται!»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here