Ανοιξε την διαδικασία εκλογής ηγεσίας στη ΝΔ ο Μεϊμαράκης, θέτει, προσωρινά, εαυτόν εκτός

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)

O κύβος ερρίφθη στη ΝΔ. μετά την καθαρή ήττα στις εκλογές, ο προσωρινός Πρόεδρος της Β. Μεϊμαράκης, ά νοιξε την κομματική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου στη ΝΔ. Οπως διευκρίνισε ο ίδιος κλίνει, επί του παρόντος, να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία, καθώς όπως είπε διαφωνεί με την διαδικασία εκλογής. Ωστόσο, δεν έκλεισε οριστικά το θέμα. Ο ίδιος με δηλώσεις του επαναβεβαίωσε την ιδεολογική τοποθέτηση της ΝΔ στο μεσαίο χώρο, τονίζοντας με νόημα ότι η «κεντροδεξιά ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με βάση το καταστατικό του κόμματος, αναλαμβάνει από σήμερα υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. και θα ασκεί, όπως είπε, τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερα ως τις αρχές Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, είπε ότι το πιθανότερο είναι να μη θέσει υποψηφιότητα καθώς, όπως εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

«Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος» ανέφερε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Διευκρίνισε ακόμη ότι ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here