Ανοιξαν κοτζάμ τούνελ οι Κροάτες σε βουνό, αλλά…. οδηγεί σε γκρεμό

Αν είχαν κάνει μια τρύπα στο νερό δεν θα είχε οικονομικό η περιβαλλοντικό κόστος όπως η τρύπα που άνοιξαν οι Κροάτες στο βουνό «για να αξιοποιήσουν την περιοχή Όμις».  Ηθελαν -λεει- να αποσυμφορήσουν το δρόμο προς και απο το θέρετρο Όμις που τα καλοκαίρια μπλοκάρει απο κινηση.  Έσκαψαν  τούνελ, τρύπησαν βεβαίως το βουνό, και μετά από έξι χρονια έφτασαν στην άλλη πλευρά του βουνού και εκεί…. σταμάτησαν

«Τελείωσαν τα χρήματα», είπαν

Και τώρα το τουνελ οδηγεί απλά σε ενα γκρεμό

 

road_main01

Η σήραγγα  που δεν οδηγεί πουθενά κόστισε στον κροατικό λαό 44 εκατομμύρια δολάρια

creen

ss

Βλέπουν πάντως φως στην άκρη του τούνελ -σκέφτονται να οικοδομήσουν γέφυρα προς την απέναντι πλαγιά με χρηματοδότηση της ΕΕ.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ανοιχτεί μετά νέο τούνελ στην απέναντι πλαγιά βεβαίως….

Υπάρχει και η θεωρία ότι εξαρχής έγινε κακός σχεδιασμός και ότι το τούνελ  για αλλού πήγαινε και αλλού βγήκε -ότι στόχευε ψηλότερα ώστε να ενωθεί με γέφυρα στην κορυφή των απέναντι βράχων δίχως άλλες σήραγγες μια που είναι και γρανίτες εκεί τα βουνά τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Omis Bridge croatia

Άλλη θεωρία είναι πως όντως έπεσε έξω το τούνελ, όμως προς τα κάτω, γιατί πήγαινε για χαμηλότερα στο φαράγγι, ώστε η έξοδος να είναι σχετικά κοντά στο έδαφος και να οικοδομηθεί μικρή γέφυρα προς  αυτό.  Το θέμα είναι ότι έσκαβαν 6 χρόνια για μια σήραγγα 1, 5 χλμ. που  δεν βγάζει πουθενά και οι φορολογούμενοι δεν βγάζουν άκρη….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here