Στις 7 κλείνουν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Aπό τις 9 το πρωί της Κυριακής τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ  προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον πέμπτο πρόεδρο του κόμματος. Υποψήφιοι για την θέση είναι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Στόχος και των τριών υποψηφίων είναι στις εκλογές να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100.000 ψηφοφόροι.

Οι κάλπες σε όλες τις πόλεις της χώρας, άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Παράλληλα θα μείνει ανοικτό το Μητρώο μελών, ώστε να μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη.

Ο νέος πρόεδρος εκλέγεται αν συγκεντρώσει το 50+1. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, τότε θα επαναληφθεί η ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων.

Δήλωση Ε. Βενιζέλου

Για πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου του προοδευτικού  κέντρου, έκανε λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βανιζέλος, που ψήφισε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους 3 υποψηφίους και δήλωσε ότι παραμένει ενεργός πολίτης.

«Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Βενιζέλος, «καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here