Ανοικτός πόλεμος κυβέρνησης-Αριστερής Πλατφόρμας με φόντο την οριστική ρήξη και τις εκλογές

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε ανοικτή αντιπαράθεση κυβέρνησης και Αριστερής Πλατφόρμας εξελίσσεται η διαφοροποίηση του Π.Λαφαζάνη και των στελεχών της από την επίσημη κυβερνητική γραμμή και η αντίθεσή τους στο τρίτο μνημόνιο. Με συνεχείς δηλώσεις, άρθρα και συνεντεύξεις, οι δύο πλευρές διευρύνουν και οριστικοποιούν το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπεριφέρονται  όχι πλέον ως ξένοι στο ίδιο κόμμα αλλά ως καθαροί πολιτικοί αντίπαλοι.

Η Αριστερή Πλατφόρμα, εντείνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης με άρθρα και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν σε στελέχη του ιδίου πολιτικού κόμματος και μάλιστα, μέχρι πρότινος της ίδιας κυβέρνησης μe τις ίδιες αρχές, στόχους και πρόγραμμα.

Και η κυβέρνηση προσμετρώντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ανοίξει και να διευρύνει την πολιτική αντιπαράθεση της με την Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς εκτιμά ότι η πολεμική κριτική που τη απευθύνει, δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της ίδιας κομματικής συλλογικότητας,

Τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν και όχι αβασίμως, πως ο Π. Λαφαζάνης και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, έχουν ήδη προαποφασίσει την ρήξη μέχρι τέλους με την κυβερνητική πολιτική και αναζητούν το άλλοθι που θα τους επιτρέψει και τυπικά(γιατί ουσιαστικά βρίσκονται ήδη εκτός κομματικού νυμφώνα), να ανακοινώσουν το όνομα και την ιδρυτική πράξη του νέου πολιτικού φορέα, που θα φιλοδοξήσει να εκπροσωπήσει κομμάτι του δημοψηφισματικού ¨οχι».

Και έχουν κάθε λόγο τα κυβερνητικά στελέχη να το πιστεύουν αυτό, όταν ο Π. Λαφαζάνης διακηρύσσει σε συνεντεύξεις του, ότι δεν πρόκειται να δώσει πράσινο φως στη στήριξη μνημονίων, προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση εάν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης.

Από τη μεριά της η Αριστερή Πλατφόρμα, δεν βιάζεται να εξαγγείλει τις κινήσεις της καθώς δεν θέλει να χρεωθεί την ευθύνη της διάσπασης, ενώ την ίδια στιγμή ο Π.Λαφαζάνης δηλώνει, αυθαιρέτως, ως ο μοναδικός  αυθεντικός εκφραστής των αρχών και της ψυχής του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.  Αποκρύπτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος και τα στελέχη του, είχαν ταχθεί μονίμως  υπέρ της νομισματικής ανεξαρτησίας, σε αντίθεση με την πλειοψηφούσα άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ ππου ήταν υπέρ του ευρώ.

Αυτή ακριβώς την θέση τη Αριστερής Πλατφόρμας υπενθύμισε σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υποδεικνύοντας ότι ο κ. Λαφαζάνης, σε όλα τα κομματικά όργανα ταυτιζόταν αντικειμενικά με τις θέσεις Σόιμπλε περί συντεταγμένης εξόδου από το ευρώ.

Η φράση αυτή, μαζί με εκείνη που η κ. Γεροβασίλη καλούσε τον κ. Λαφαζάνη να εξηγήσει για ποιο τελικά λόγο έχει αποφασίσει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Αριστεράς(είναι προφανές ότι αυτό εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου), προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Λαφαζάνη, κύκλοι του οποίου ανέλαβαν να απαντήσουν στην κ. Γεροβασίλη για λογαριασμό του. Και να διαμηνύσουν ότι η κυβέρνηση με την επίθεση εναντίον του, ψάχνει διάτρητο άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές. Οι οποίες όμως, όπως ισχυρίζονται, δεν θα διασώσουν τη νέα καταστροφική συναίνεση της κυβέρνησης με ΝΔ,, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στη Βουλή, για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

 Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας.

Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές- εξπρές. Τίποτα, όμως, και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι  και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου».

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ……..δεν γνωρίζω τον κ.Λαφαζάνη…και τον κ Λαπαβίτσα…κ.α του αριστερού ρεύματος…του ΣΥΡΙΖΑ…πιστεύω…όμως πως..ίσως γίνουν το ανάχωμα για το ξεστράτημα της αριστεράς…και μήπως απορροφήσουν ….τους κραδασμούς ..απο τον εξευτελισμό του …ΟΧΙ…
    ….επιπροσθέτως…πιστεύω…πως ευρώ δανεικά..χωρίς σκληρά μνημόνια σε καταχρεωμένη χώρα..δεν υπάρχει(γιαυτούς που ονειρεύονταν καλή συμφωνία.)…….όπως και τελειωμός του χρέους….αφήστε μας να εφαρμόσουμε …αυτό που 243 χώρες κάνουν με συνέπεια…και σταματήστε…να μας δουλεύετε….με τα ευρώ σας που καταστρέφουν όλες τις χώρες…υποχρεωτικά..λόγω…μη δυνατότητας εξαγωγών σε χώρες που έχουν χαμηλό νόμισμα…είναι η θεμελειώδης αρχή της οικονομικής επιστήμης…δηλαδή πρέπει να παράγεις με φθηνό κόστος…και να εξάγεις εισρρέοντας έτσι ισχυρό συνάλλαγμα που δεν θα είναι δανεικό….με ταυτόχρονη δασμολόγηση εισαγωμένων προιόντων απο χώρες που δεν έχουν ευρώ…γιατι οι εισαγωγείς…γίνονται πάμπλουτοι…..εισάγοντας προιόντα απο χώρες που δεν έχουν κάν νόμισμα..πουλώντας ακριβά…και εξάγοντας καταθέσεις…για αισχροκέρδια…που καταστρέφει….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here