Ανοικτό το ενδεχόμενο Εξεταστικής για Παππά-Τσίπρα αφήνει η κυβέρνηση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις ενέργειες του Νίκου Παππά, που μπορεί να συμπεριλάβει και τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο μπρίφινγκ.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι αυτά που αποκαλύπτονται δείχνουν «το παρακράτος που χτιζόταν στη διάρκεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εγείρουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα». Συνεχίζοντας είπε: «Μια σημαντική πτυχή των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τους αφορά στη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος για τη συκοφάντηση και τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

Η πτυχή αυτή – του παραδικαστικού κυκλώματος, για το οποίο ελέγχεται ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος – απασχόλησε επί μήνες την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες.

Μια δεύτερη πτυχή αφορά σειρά παράνομων ενεργειών με στόχο τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore εταιρειών και εικονικών συναλλαγών, περίεργες επαφές και ταξίδια του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά. Οι αποκαλύψεις εγείρουν μείζονος σημασίας ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Μέρη της πτυχής αυτή βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν κάποια στιγμή και στη Βουλή.»

Ακολούθως επικέντρωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι απέναντι σε όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας – όπως είδαμε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του – δεν αρνήθηκε τα γεγονότα και δεν τόλμησε να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες που καταγγέλλονται. Αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, μίλησε γι΄ αυτόν που την κουβαλούσε και ζήτησε τη στήριξή του. Αντί να πάρει αποστάσεις, πήρε – και προσπάθησε να μοιράσει στους συντρόφους του – τις ευθύνες. Αντί συγγνώμης, επέλεξε τον αποπροσανατολισμό. Επιστράτευσε βιτριολικές πολιτικές ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα. Απέδειξε ότι ο πανικός του προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here