Ανοίγουν τα μαγαζιά μανικιούρ – πεντικιούρ χωρίς να ρωτήσουν τους επιστήμονες

Εκθετη είναι η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του λοιμωξιολόγου και μέλους της Επιτροπής Χαράλαμπου Γώγου σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων περιποίησης νυχιών.

Ο Χαράλαμπος Γώγος ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων μανικιούρ-πεντικιούρ από την Τρίτη δήλωσε ότι «δεν ερωτήθηκε η επιτροπή σχετικά». «Δεν είχαμε συζητήσει για τα νυχάδικα, είχαμε συζητήσει για τα κομμωτήρια» υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

«Κατ’ αναλογία, αν κι αυτά θα μπουν στην ίδια κατηγορία είναι θέμα της πολιτείας να αποφασίσει. Το κύριο είναι ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα με όλα αυτά, θέλει μεγάλη προσοχή, μέτρα πρόληψης» επισήμανε ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας την πίεση που υπήρξε για την «ανάκληση» της απόφασης για τα καταστήματα αυτά, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως «όλες οι κατηγορίες που πλήττονται (και οι επιχειρήσεις και η Εκκλησία για παράδειγμα) σίγουρα έχουν κάποιες αντιρρήσεις για τα μέτρα αλλά η στάση (σ.σ.της Πολιτείας) πρέπει να είναι σταθερή, τα πράγματα είναι δύσκολα. Η μικρή ύφεση που υπάρχει και σταθερά συνεχίζεται, αυτή πρέπει να τη διατηρήσουμε με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Αν συμβεί οποιαδήποτε έξαρση τα αποτελέσματα θα είναι δυσβάσταχτα» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το πρωί της Τρίτης τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. «Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον» σημείωσε σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει την απόφαση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here