Ανοιχτές εκκλησίες «με αυστηρή τήρηση των μέτρων» είδε η ΕΡΤ

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που επέλεξε να «καλύψει» δημοσιογραφικά τη σημερινή στάση των εκκλησιών η ΕΡΤ, καθώς φαίνεται να πήγε αρκετά βήματα παραπέρα ακόμα και από τη στάση της κυβέρνησης σε αυτά που είδε και δεν είδε.

«Ανοιχτές εκκλησίες και αυστηρά μέτρα» είναι ο τίτλος στο τηλεοπτικό της ρεπορτάζ και στο διαδικτυακό είναι «Ανοιχτές εκκλησίες με αυστηρή τήρηση των μέτρων – Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη», ενώ είναι ξεκάθαρο πως ένα από τα μέτρα ήταν να είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση της δημοσιογραφικής κάλυψης της ΕΡΤ για τη σημερινή μέρα είναι ότι στο τηλεοπτικό της ρεπορτάζ η κρατική τηλεόραση υπό την εποπτεία του Μαξίμου με ανταπόκριση από τον Πειραιά υπογράμμιζε ότι εντός των ναών πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην πόλη, ενώ τον γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο με τον πατέρα Πρόδρομο, ιερέα του Αγίου Νικολάου να τελεί τον Αγιασμό των Υδάτων στην προβλήτα του Πειραιά.

«Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, χωρίς αγιασμό των υδάτων ή με την ρίψη του σταυρού σε κάποιες περιπτώσεις στις κολυμπήθρες, με δεξαμενές έξω από τους ναούς για να πάρουν οι πιστοί αγιασμό, με αντίδωρο κλεισμένο προσεκτικά σε σακουλάκια και έντονη την παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω από τους ναούς. Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε εντός των ναών, ενώ οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μέχρι το βράδυ για αγίασμα και προσκύνημα» λέει χαρακτηριστικά το διαδικτυακό ρεπορτάζ της ΕΡΤ. «Με μάσκες, αποστάσεις, αστυνομία και αγιασμό σε μπουκαλάκια ο εορτασμός των Θεοφανείων», προσθέτει.

Aπό thepressproject

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here