Βιέννη: Φάρσα για βόμβα σε εκκλησία και πέντε τραυματίες απο ληστεία σε άλλο ναό της πόλης

Ληστές έδεσαν πιστούς και μοναχούς μέσα σε εκκλησία στη Βιέννη και τους λήστεψαν, χτυπώντας και τραυματίζοντάς τους με πιστόλια.

Πέντε απο τους ίσως 15 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και ειδικα ο ένας απο αυτους (μοναχός) είναι σε κρισιμη κατάσταση.

Η επίθεση έγινε στις 13:50 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και η αστυνομια επενέβη στις 04:00 μ.μ. γιατι μέχρι εκεινη την ώρα κανείς δεν γνώριζε τι διαδραματιζόταν μέσα στο ναό

Στην αρχή δεν ήταν σαφή τα κίνητρα των δραστών, αλλά όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, επροκειτο μάλλον για κοινή ληστεία και όχι για ισλαμικο χτύπημα.

Οι δράστες (μάλλον δύο τον αριθμό) διεφυγαν πυροβολωντας αφου κράτησαν επί αρκετές ώρες δεμένους τους πιστους ή μοναχους της καθολικης εκκλησίας και αφου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμηματα και ό,τι άλλο βρήκαν. Δεν ειναι σαφές αν όλα τα θύματα είναι μοναχοί ή αν υπήρχαν και πιστοι εκεινη την ώρα στην εκκλησία.

Κατά σύμπτωση (;) λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε εκκενωθεί ο καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου στη Βιεννη επειδή ειχε γίνει τηλεφωνικη φάρσα για βόμβα.

Δεν αποκλείεται τα δυο γεγονότα να συνδέονται και το τηλεφώνημα να έγινε για αντιπερισπασμό, αλλά βεβαιως μπορει και να προκειται για σύμπτωση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here