Άνω-κάτω στην ΕΕΑ μετά την αντίδραση Περάκη, στενού συνεργάτη του Κοντονή

Μέσω επιστολής του η οποία δημοσιεύτηκε στο blog του Ινστιτούτου Διεθνούς και Αθλητικού Δικαίου, ο Παναγιώτης Περάκης, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και εκ των στενών συνεργατών του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του προέδρου της Επιτροπής, Κωνσταντίνου Παπαλάκη. Την έκρηξη του Περάκη προκάλεσε η κίνηση της ΕΕΑ να μην του επιτρέψει να ψηφίσει στο θέμα της υπόθεσης του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία των δικηγόρων του Ολυμπιακού στις 22/10 και δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση.

Χαρακτηριστικά, η ΕΕΑ είχε αναφέρει πως «αντίθετη άποψη δηλαδή περί δυνατότητας συμμετοχής στην ψηφοφορία και του ως άνω μέλους που ήρθε «αιφνιδιαστικά» την τελευταία στιγμή μετά από απουσία μηνών και τη μη παρουσία του σε καμία απολύτως συνεδρίαση και συζήτηση της υπόθεσης, όχι μόνο ένας άμοιρος νομικών γνώσεων δεν μπορεί να υποστηρίξει αλλά ούτε ένας ορθολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος».

Στην επιστολή του λοιπόν ο Παναγιώτης Περάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως είχε την δυνατότητα να δώσει το παρών στην διαδιακασία λήψης της απόφασης: «Όχι μόνο ήμουν ενήμερος για την υπόθεση, αλλά με συγκεκριμένη νομική επιχειρηματολογία ήμουν μεταξύ αυτών που, από πολύ καιρό πριν, είχαν διατυπώσει την άποψη ότι η Επιτροπή έπρεπε να διερευνήσει το συγκεκριμένο θέμα, κάτι το οποίο επεσήμανα ξανά στην τοποθέτησή μου. Μάλιστα, όπως επίσης επεσήμανα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επειδή δεν ήταν σε γνώση όλων των μελών, προς επίσπευση των σχετικών ενεργειών της Επιτροπής και προς διευκόλυνσή σας, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, είχα συντάξει και αποστείλει (την 31.7.2015) στη Γραμματεία της Επιτροπής που σας το παρέδωσε, σχέδιο ερωτήματός σας προς τον Ανακριτή.

Δηλαδή, όχι μόνο από τη δήλωση στην οποία προέβην κατά την έναρξη της συνεδρίασης ότι έχω πλήρως ενημερωθεί – η οποία, παρά την προφανή και κρίσιμη νομικά και ουσιαστικά σημασία της, ανεπίτρεπτα δεν έχει καταχωρηθεί στο «πρακτικό» αυτό -, αλλά και από όλα τα προαναφερόμενα εύκολα μπορεί να συναγάγει οποιοσδήποτε καλόπιστος και ορθολογικός άνθρωπος ότι ήμουν απόλυτα σε θέση να συμμετάσχω στη λήψη της απόφασης».

Ενώ, έκλεισε την επιστολή του απαιτώντας: «Να προβείτε άμεσα στη διόρθωσή του κατά τα ανωτέρω. Ζητώ επίσης, η παρούσα να τεθεί υπόψη όλων των αναφερόμενων παραπάνω μελών της Επιτροπής που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση, ώστε να επιβεβαιώσουν τι στ΄ αλήθεια συνέβη και τι όχι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here