Ανοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, Εληξε η κατάληψη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων., άνοιξαν οι πύλες του πολυτεχνείου και έληξε η κατάληψη στο χώρο του ιδρύματος. Εκατοντάδες φοιτητές είχαν πραγματοποιήσειπριν πορεία προς το Πολυτεχνείο, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ωστόσο αναρχικές συλλογικότητες,έπεισαν τους καταληψίες να ανοίξουν το Πολυτεχνείο προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης για τη 17η Νοεμβρίου.

«Ανοιχτο το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών. Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973. Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών κ κομμουνιστών)», αναφέρει δημοσίευση στις 16:08.

Στις 16:20 άλλη ανάρτηση αναφέρει: «Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι κομματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες-και αποτελεί πράγματι μία ενδιαφέρουσα ανατρεπτική εξέλιξη στο καθιερωμένο βαρετό μνημόσυνο – είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ( απ’ έξω εννοείται πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία».

Εισαγγελική έρευνα για την κατάληψη

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια ερευνάς για όσα συμβαίνουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Τα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται από την αστυνομία, η οποία θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα είναι αυτά της  κατάληψης δημοσίου κτιρίου και της άσκησης παράνομης βίας. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν δυνατότητα εισόδου στο πανεπιστημιακό ίδρυμα εκτός αν τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα.

Ξεκινούν οι εορτασμοί για την 44η Επέτειο

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here