Ανησυχούν στην Ηλεία, καθησυχάζει ο Λέκκας

Με αφορμή την σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στην βόρεια Ηλεία, συνεδρίασε στην Ανδραβίδα το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση,  και αποφάσισε να μείνουν κλειστά κάποια σχολεία μέχρι ίσως και τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας.

Πάντως το τελευταίο 24ωρο η σεισμική ακολουθία είναι της τάξης των 2 έως 2,4  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

BA684930 24CE 4EC1 A579 5AF80CC83318

andrav seism 8

Ακόμη, σύμφωνα με την περιφέρεια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου συζητήθηκε και το ζήτημα των μαθητών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και ως εκ τούτου εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ακολούθησε, σύμφωνα με την περιφέρεια, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας.»

Επίσης, έπειτα από έγγραφο του δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι  οι κάτοικοι πρέπει  να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, «δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο δομημένος ιστός αντέχει σε πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις και υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία όλες αυτές τις καταστάσεις.»

Ακόμη, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να δίνουν βάση σε φήμες, και μάλιστα όταν προέρχονται από άτομα μη αρμόδια», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαφαίνεται κάποια αρνητική εξέλιξη.» Αυτά τα ανέφερε για την πρόγνωση μεγαλύτερου σεισμού.

Ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 11:58, στη δυτική Ελλάδα, στην περιοχή της Κυλλήνης προκάλεσε υλικές ζημιές. Προϊόντα έπεσαν απο τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ δεκάδες σπίτια υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν 2 χλμ βόρεια – βορειανατολικά της Κυλλήνης με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here