Ανοίγει τις πόρτες της η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για τέσσερις ημέρες η Θεσσαλονίκη θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές κι άλλους επαγγελματίες του βιβλίου  αλλά και για το  κοινό.

Σήμερα Πέμπτη θα γίνουν τα εγκαίνια  στην κεντρική πλατεία της ΔΕΒΘ στο Περίπτερο 15. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τις «Πέντε ελληνικές δημοτικές μελωδίες» του Μορίς Ραβέλ και με το «Νανούρισμα» του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, το οποίο βασίζεται στο ελληνικό δημοτικό νανούρισμα «Να μου το πάρεις, ύπνε μου, τρεις βίγλες θα του βάλω».

Στο πλαίσιο της 14ης ΔΕΒΘ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τα εγκαίνια, διοργανώνει συναυλία του μουσικού συνόλου «Transcription Ensemble» (Βιολί, Πιάνο, Βιολοντσέλο) με έργα διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών συνθετών του 20ου αιώνα.

Τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη 14η ΔΕΒΘ και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thessalonikibookfair.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here