Ανιές: Η μυθιστορηματική σύλληψη της πρώην προέδρου της Βολιβίας

Η μέχρι πρότινος (Οκτώβριο του 2020) μεταβατική πρόεδρος της χώρας κρατείται εδώ και ώρες με την κατηγορία της τρομοκρατίας αλλά και της εμπλοκής στο πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Εβο Μοράλες το 2019.

Οι αρχές αναζητούσαν εδώ και πολύ καιρό την Ανιές. Πολλοί είχαν πιστέψει ότι είχε διαφύγει στη Βραζιλία, τελικά όμως η πάλαι ποτέ πρόεδρος της χώρας εντοπίστηκε στην πόλη της, το Τρινιδάδ τηςΒολιβίας κρυμμένη στο εσωτερικού του κρεβατιού της!

Μετά τη σύλληψή της η Ανιές οδήγηκε σε αστυνομικό τμήμα χωρίς χειροπέδες. Πέρασε τη σχετική διαδικασία και επειδή παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά εξετάστηκε από γιατρό.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, η Ανιές οδήγηθηκε σε κελί ως προσωρινά κρατούμενη. Είναι γεγονός ότι τα social media γέμισαν το Σάββατο από τις σχετικές φωτογραφίες τις οποίες προφανώς τράβηξαν κάποιοι από τους φρουρούς της.

Η ίδια έδειχνε σε δύσκολη συναισθηματική κατάσταση ενώ σε tweet που ανέβασε πριν περάσει το κατώφλι του κρατητηρίου έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη» και για «δικτατορικές μεθόδους» από την πλευρά της κυβέρνησης του Λουίς Αρτσε που κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου επαναφέροντας το MAS στην εξουσία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here