Ανοιχτή Τέχνη: Μάνος Χατζιδάκις-Νίκος Γκάτσος: Κανόνας στο ελληνικό τραγούδι

 

 

 

Συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά τις εκδηλώσεις και τις διαλέξεις της, η σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, μας αιφνιδιάζει  ευχάριστα και αυτή τη φορά, διοργανώνοντας, στην πρώτη φετινή της εκδήλωση, μια βραδιά  για τη μουσική και το τραγούδι.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη  στους δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς Μάνο Χατζιδάκι και Νίκο Γκάτσο  που σφράγισαν με το έργο τους τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, παίρνουν μέρος οι:

 

Μανώλης Μητσιάς, ερμηνευτής πολλών τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι και  Νίκου Γκάτσου, Έλλη Πασπαλά, ερμηνεύτρια που ανέδειξε ο Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Γισδάκης, ερμηνευτής του τελευταίου τραγουδιού των δύο δημιουργών, Δημήτρης Βερνίκος, σκηνοθέτης, δημιουργός ταινίας για τον Μάνο Χατζιδάκι και Σταύρος Καρτσωνάκης, ερευνητής του στιχουργικού έργου του Νίκου Γκάτσου.

 

Την συζήτηση συντονίζει η στιχουργός Αγαθή Δημητρούκα, συνεργάτιδα του Μάνου Χατζιδάκι και κληρονόμος του Νίκου Γκάτσου, εισηγήτρια του μαθήματος στιχουργικής στην «Ανοιχτή Τέχνη».

 

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις  19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Ανοιχτής Τέχνης», Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα.

 

Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη κράτηση θέσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 210 32 27 188

 

νέο e-mail: info@anoixti-texni.gr

νέα ιστοσελίδα: www.anoixti-texni.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here