Αγγελάκας προς Γαβρόγλου: Να αποσυρθεί η «Γιορτή» από τα Θρησκευτικά

 

«Περί της ταλαίπωρης μεταρρύθμισης στην Παιδεία» είναι ο τίτλος της παρέμβασης του Γιάννη Αγγελάκα με αφορμή την αφαίρεση, ύστερα από απαίτηση της Εκκλησίας, από το βιβλίο των θρησκευτικών, στίχων του Νικόλα Ασιμου, του Διονύση Σαββόπουλου αλλά και γελοιογραφιών που κρίθηκαν «αντιθρησκευτικές». 

Σε άρθρο του στο TVXS.gr ο τραγουδιστής αναφέρει:

«Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη σουρεαλιστική εφιαλτική και θαρρείς θαμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική  εκπομπή της Τατιάννας απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα διάβασα πως η Συννεφούλα” του Διονύση Σαβόπουλου,ο “Μπαγάσας” του Άσιμου,κάποιες σοφές γελοιογραφείες,διηγήματα κ.α είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής της Εκκλησίας, κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο».

Η Γιορτή…

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here