Ανεύρυσμα πιθανόν να «σκότωσε» την εργαζόμενη φοιτήτρια στην Άμφισσα

Ο αιφνιδιος θάνατος ενός κοριτσιού μόλις 22 ετών «στα καλά καθουμενα»  έχει προβληματίσει και την οικογένειά της αλλά και την κοινωνία.

Η νεαρή φοιτητρια που καταγόταν από τα Χανιά, έπεσε νεκρή ύστερα από μια ζαλάδα, την ώρα που ανοιγε το ψυγείο στην καφετέρια όπου εργαζόταν, στην Άμφισσα. Ολοι νόμισαν οτι λιποθύμησε, αλλά το κορίτσι ήταν άψυχο… Η άτυχη κοπέλα εργαζόταν στην Άμφισσα όπου ειχε σπουδάσει. Η οικογένειά της ζει στην Αθήνα.

Επειδή παραπονιόταν  για έντονο πονοκέφαλο προηγουμένως, εικάζεται ότι ίσως ο θάνατός της προκλήθηκε από ανεύρυσμα. Σαφή αιτιολογία πάντως θα δείξει μόνον η ιατροδικαστική εξέταση.

Το ανεύρυσμα  είναι γενικά ένα ύπουλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, που σπανίως δίνει συμπτώματα. Μπορεί να ανευρεθεί στην αορτή ή και σε μικρότερο αγγείο του εγκεφάλου ή αλλού και είναι ουσιαστικά μια «κύστη» που αυξάνεται σταδιακά σε όγκο και ξαφνικά «σπάει».

aneurysm

Το ανεύρυσμα μερικες φορές προκαλεί έντονο πονοκέφαλο και ζάλη όταν εντοπίζεται στον εγκέφαλο ή εντονο πονο στη μέση όταν εντοπίζεται στην κοιλιακή αορτή, όμως πολλές φορές δεν «ειδοποιεί» καθόλου και διαρρηγνύεται αιφνιδιαστικά

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here