Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για Γεωργίου, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 

Αντε πάλι από την αρχή… Και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Και με κίνδυνο να μας μπλοκάρουν τη δόση. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Οπως υποστηρίζει εντόπισε στο βούλευμα έλλειψη αιτιολογίας.

Η αναίρεση αφορά το βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Πρόκειται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή μνημόνια.

Δυστυχώς ο Αρειος Πάγος φέρεται ως δέσμιος λαικιστικών αντιλήψων και θεωριών συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες, δεν φταίει η κυβέρνηση Καραμανλή για το χάλι της οικονομίας και το υπέρογκο έλλειμμα αλλά ο Γεωργίου, που ενήργησε περίπου ως πράκτορας συμφερόντων για να μπεί η Ελλάδα στα μνημόνια!!!!! Ελεος κι εκεί στον Αρειο Πάγο!!!

Τον τελικό λόγο για το αν θα ασκηθεί ή όχι αναίρεση έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν θα οδηγηθεί ή όχι σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here