Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα -Αφαντοι οι νεοναζί στην παρέλαση

Η κινητοποίηση όλης της προηγούμενης εβδομάδας και η έντονη παρουσία του κινήματος σήμερα το πρωί στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, απέτρεψε τελικά την προαναγγελθείσα κατάθεση στεφανιού από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Πάνω από 300 άτομα από όλα τα κομμάτια του κινήματος έδωσαν μαχητικό «παρών» σε μια μαζική συγκέντρωση με συνθήματα και αγωνιστική παρουσία.

Συμμετείχαν με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κ.Ο. Καλλιθέας του ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ΟΡ.Μ.Α., η ΚΕΕΡΦΑ, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» (ΚΑΡ) κ.ά.

Η αποτροπή της εμφάνισης της ΧΑ έρχεται μετά και από την αποφασιστική στάση κατοίκων, συλλόγων και φορέων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε και οδήγησε σε αυτή τη μικρή αλλά σημαντική νίκη.

Ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του λαού της Καλλιθέας και τον καταιγισμό καταγγελιών και ψηφισμάτων που εκδόθηκαν από τους μαζικούς φορείς της περιοχής ενάντια στη συμμετοχή της δολοφονικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε τελικά να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η απόφαση της Χρυσής Αυγής κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται.

Από pandiera.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here