Ανεπιθύμητοι: Απομακρύνεται από τη Κρήτη το πλοίο των ευρωπαίων ρατσιστών-ακροδεξιών

Νότια της Κρήτης με κατεύθυνση τις ακτές της Λιβύης εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης το πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης  που με τον τίτλο «υπερασπιστείτε την Ευρώπη», έχει ξεκινήσει επιχείρηση παρεμπόδισης των μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν από την Αφρική στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Το πλοίο έχει «διακοσμηθεί» και με εμετικό ρατσιστικό πανό που γράφει «Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας», όπως δείχνει το βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στο διαδίκτυο.

https://twitter.com/DefendEuropeID/status/892366212210065408

Το ξημέρωμα της Τετάρτης το πλοίο της ακροδεξιάς καμπάνιας Defend Europe εμφανίστηκε  στο marinetraffic να δίνει στίγμα νότια της Κρήτης, συνεχίζοντας προφανώς την πορεία του προς την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης. Ωστόσο, από τις 5 το πρωί δεν υπάρχει νεότερη πληροφορία για την ακριβή τοποθεσία τους καθώς προφανώς σταμάτησαν πάλι να εκπέμπουν το σχετικό σήμα.

 

Το πλοίο C Star, που είχε κρατηθεί στην Αμμόχωστο, απέπλευσε στις 28 Ιουλίου από την κατεχόμενη Κύπρο  (δείτε το σχετικό στίγμα στο marinetraffic).

To σχετικό βίντεο που ανέβασε δημοσιογράφος αναπαρήγαγε και ο επίσημος λογαριασμός της ακροδεξιάς οργάνωσης, με τη φράση «Θα τα πούμε στην Κατάνια» της Ιταλίας, δίνοντας και το στίγμα της πορείας που προτίθεται να ακολουθήσει.

Η ακροδεξιά οργάνωση έχει ως διακηρυγμένο στόχο να «παρακολουθεί» τις οργανώσεις που διασώζουν χιλιάδες ζωές εδώ και μήνες στη Μεσόγειο, τις οποίες κατηγορεί ότι «βοηθούν» τους διακινητές – μια ρητορική που ξεκίνησε από την ίδια την επίσημη ευρωπαϊκή υπηρεσία της Frontex και έχουν υιοθετήσει αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί. Διατείνεται επίσης ότι θα «καταστρέφει» τα σκάφη των διακινητών, αλλά και ότι θα «διασώζει» μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρει σε μη-ευρωπαϊκά λιμάνια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here