Ανέπαφος: Εκατοντάδες πολίτες δίνουν μάχη για τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία αλλά ο Μητσοτάκης επιθεωρεί την Πινακοθήκη και μιλά για άλμα δεκαετίας..

 

Αδιόρθωτος, ασυναίσθητος, χωρίς καμία επαφή με τον πραγματικό κόσμο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι δίνουν μάχη διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ να κρατηθούν στη ζωή,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται μέσα στη καλή χαρά την Πινακοθήκη, συνοδευόμενος από την Λ. Μενδώνη και την Μαρέβα ενώ σε συνέντευξή του στο Βήμα, υπόσχεται αλματώδη ανάπτυξη για τη χώρα μετά την πανδημία, προσβάλλοντας τους ίδιους τους πολίτες.

Μιλώντας στην εφημερίδα που ετοιμαζόταν να τον παρουσιάσει ως… νέο Μακρυγιάννη, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας».

Επιμένει να αρνείται τις σοβαρές ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα τα έχει πάει καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και, ως συνήθως, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι βασικός στόχος παραμένει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από κάποιο βαρύ νόσημα, και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και στο τέλος θα βγούμε νικητές». Εκτιμά ότι «παρά τις δυσκολίες η χώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες και προσθέτει ότι «εάν η Ελλάδα είχε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, σήμερα θα θρηνούσαμε τα διπλάσια θύματα».

Σχετικά με τις επιτάξει ισχυρίστηκε ότι η προτεραιότητα παραμένει η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, όμως εάν χρειαστεί θα προχωρήσει σε επιτάξεις. Επανέλαβε, όμως, το ανεκδιήγητο επιχείρημα Πέτσα λέγοντας «εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια».

Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στηρίζεται σε δυο πυλώνες: Πρώτον, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με την αντιμετώπισης της διασποράς και αυξημένα τεστ, και δεύτερον στη μερική αποσυμπίεση «με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας». Προαναγγέλλει επίσης ρυθμίσεις για σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου ως πρώτο βήμα απελευθέρωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι εργαλειοποίησε την πανδημία, αποφεύγοντας, πάντως, να μιλήσει για τα διαρκή λόγια αυτοαποθέωσης και του ίδιου και πολλών στελεχών της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προτιμά το δρόμο από το νόμο» ενώ για το θέμα του καταδικασθέντος τρομοκράτη τονίζει ότι «η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του Κουφοντίνα».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς στόχος του είναι η κυβέρνηση να κριθεί για τη συνολική πολιτική της, και για τα συγκεκριμένα «παραδοτέα» που αφορούν την ανάταξη της χώρας.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να τις μετατρέψει σε ευρωτουρκικές, και τονίζει ότι στο προσφυγικό η Ελλάδα επέτρεψε στην Ευρώπη να διαπραγματεύεται με την Τουρκία από θέση ισχύος, κρατώντας τα σύνορά της στον Έβρο πριν από ένα χρόνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here