ΑΝΕΛ: Ας μην προεξοφλεί ο μη εκλεγμένος κ. Κοτζιάς, χάρη σε εμάς έχει υπουργική καρέκλα

Κρίση στις σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει προκαλέσει όχι μόνον αυτή καθαυτή η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικων ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημερα το πρωι είπε ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία.

Οι  δημοσιογράφοι τον «φιτίλιασαν» λέγοντας ότι ο κ. Κοτζιάς μιλάει σαν να μην τον ενδιαφέρει τι θα  κάνουν οι ΑΝΕΛ,   οπότε απάντησε:

«Πρέπει να τοποθετούμαστε όλοι με σεβασμό και προσοχή όλοι μας, οσοι μετέχουμε σ μια συγκυβέρνηση . Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς», είπε ο κ. Τοσουνίδης. «Ο κ. Κοτζιάς  δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής καθώς δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό, δεν έχει πάρει σταυρό προτίμησης,  και οφείλει και στους ΑΝΕΛ την υπουργική καρέκλα του. Δεν πρέπει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας για το μέλλον.»

Στις επίμονες ερωτήσεις αν θα θέσουν θέμα άρσης της εμπιστοσύνης και θα προκαλέσουν εκλογές (αφου π.χ. ο των ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλος για παράδειγμα είπε ότι θα ψηφίσει την συμφωνία) και αν ως κομμα  θα διαγράψουν όσους τοποθετούνται διαφορετικά επι του θέματος,  απάντησε:

«Δεν ξέρουμε αν όσοι εκφράζονται υπέρ της συμφωνιας θα συνεχίσουν να τηρουν αυτή τη στάση στο μέλλον. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Μην προσπαθείτε να δηιουργειτε εχθρικο κλίμα. Εμείς αν φτάσει η συμφωνια στη Βουλή θα επιδιώξουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει εκείνος. »

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here