Ανδρέας Μαρτίνης: «Πολιτικοί αρχηγοί με είχαν ενοχλήσει»

Σε υψηλούς τόνους και με αντεγκλήσεις κατέθεσε για δεύτερη φορά στην εξεταστική για την Υγεία , ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος  Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολοπουλο και στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά. «Να ανοίξουν οι λογαριασμοί», φώναζε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης απαντώντας σε ερωτήσεις του Θανάση Παπαχριστόπουλου σχετικά με αν «Υπάρχει απόφαση ότι δεν έχει δικαίωμα κανένα διορισμένο μέλος υπουργικού συμβουλίου να εκποιήσει μέρος του Ντυνάν. Έχετε εικόνα αν η τροπολογία Βορίδη το παραβιάζει αυτό; Υπερασπίστηκαν το δημόσιο οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Ντυνάν;», τόνισε: «Το τι συμβαίνει το ξέρω, το παρασκήνιο ακόμα περισσότερο αλλά το θέμα της επιτροπής σας είναι συγκεκριμένο. Κάνατε ένα λάθος δεν άλλαξε το κααταστατικό του Ντυνάν. Έβγαλε 2 τροπολογίες ο κ. Λοβέρδος και επειδή δεν είμαι νομικός ρωτάω, ένα καταστατικό που κυρώθηκε με νόμο αλλάζει χωρίς να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη

Ενώ ο κ. Παπαχριστόπουλος προσέθεσε: «Υπάρχουν ονόματα στο διοικητικό συμβούλιο όπως Μπούρα, κ. Λιαρέλη, σύζυγος του κ. Σάλλα, κτλ. Συνάδει αυτό το πράγμα. Ο κ. Νίκας παίρνει δεύτερη κλινική! Όλα αυτά δείχνουν μεθοδευμένη κίνηση για να πάει το νοσοκομείο εκεί που πήγε».

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν είπε: «Ο κ. Σαμαράς σε επίπεδο προσώπων μου ζήτησε τα λιγότερα χατίρια από τους άλλους πολιτικούς, κανένα δε μου ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας».

Ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε: «Οι τότε πολιτικοί αρχηγοί οι υπόλοιποι με τον ένα ή άλλο τρόπο με είχαν ενοχλήσει. Ιδιαίτερα εκείνοι που αμφισβητούν την αξιοπιστία μου είχαμε μέχρι και αδερφικές σχέσεις. Με το κ. Καραμανλή γνωριζόμασταν ως γείτονες στη Ραφήνα δεν καταδέχθηκε να ζητήσει τίποτα. Τον κ. Τσίπρα τον είδα 2 φορές. Μια φορά που ήρθε να επισκεφτεί μια αστυνομικό που είχαν πυροβολήσει, πατριώτισσα του. Και σε 2-3 συνομιλίες που είχα με το κ. Κωνσταντόπουλο που είχαν καλές σχέσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here