Ανδρ. Ξανθός: Στα όριά του το Σύστημα Υγείας-Τα νοσοκομεία αναφοράς χρειάζονται στήριξη

Τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά με κορωνοϊό και ιδιαίτερα τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν διασωληνωμένους χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη με υλικά, με εξοπλισμό και με ανθρώπινο δυναμικό τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στο Open Beyond, ο πρώην υπουργός Υγείας κάλεσε την κυβέρνηση και το υπουργείο να μοιράσουν τάχιστα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις δημόσιες δομές, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας «ώστε οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής να αισθάνονται ότι μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια να κάνουν την δουλειά τους».

Ο Ανδρ. Ξανθός χαρακτήρισε κρίσιμο σημείο τις προσλήψεις προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

«Δεν έχουν προχωρήσει με την ταχύτητα που πρέπει οι προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιαίτερα γιατρών. Πρέπει να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να φτάσουμε ενδεχομένως σε μία μεγαλύτερη αιχμή της πανδημίας πιο θωρακισμένοι. Αυτή η παρέμβαση δεν πρέπει να είναι περιστασιακού χαρακτήρα, δε θέλουμε προσλήψεις μιας χρήσης» ξεκαθάρισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here