Αναβλήθηκε για την Τρίτη η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Για την ερχόμενη Τρίτη αναβλήθηκε ξανά η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για το θέμα του Ελληνικού.

Τα μέλη του ΚΑΣ αποφάσιααν κατά πλειοψηφία την αναβολή της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)».

 Η γ.γ. του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, εισηγήθηκε νωρίτερα να εισαχθεί την ίδια μέρα και το ζήτημα της κήρυξης ή μη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, το οποίο και θα προηγηθεί στη συζήτηση.
Συγκέντρωση αρχαιολόγων
Νωρίτερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων πραγματοποίησεσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οποία έδωσε το παρών μεταξύ άλλων και ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης! Σε δηλώσεις του ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ των επενδύσεων με σεβασμό όμως σε όλες τις διαδικασίες που καθορίζονται απ’τους νόμους.

Στη συγκέντρωση των αρχαιολόγων ήταν και ο Δημήτρης Στρατούλης της Λαϊκής Ενότητας που έκανε λόγο για προσπάθεια αποτροπής «του εθνικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος του ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με χαριστικές και σκανδαλώδεις, φωτογραφικές διαδικασίες σε μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά οικονομικά κερδοσκοπικά συμφέροντα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here