Ανατίναξαν το αυτοκίνητο της κόρης του επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου

Βόμβα στο αυτοκίνητο της κόρης του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, Μελίνας, τοποθέτησαν τρεις άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο.

Ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε κάτω από το αυτοκίνητο, ακριβώς έξω από το σπίτι, ήταν, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, επαγγελματικός και σκοπός των δραστών ήταν ο εκφοβισμός της οικογένειας και συγκεκριμένα της Μελίνας Εμφιετζόγλου, η οποία έχει αναλάβει την ηγεσία της κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενης κατοικίας, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλα. Η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε λίγη ώρα πριν τις τρεις τα ξημερώματα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία η Μελίνα Εμφιετζόγλου, ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις και όχι μόνο μία. Όταν η ίδια, όντας ανυποψίαστη, βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει, αντίκρισε το αυτοκίνητό της τυλιγμένο στις φλόγες.
Η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και της τρομοκρατικής ενέργειας. Η έκρηξη έγινε σε περιοχή με ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Στο σημείο κατέφτασαν αμέσως τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η αστυνομία, η οποία ξεκίνησε αμέσως την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Μελίνα Εμφιετζόγλου κατέθεσε, μέσω της δικηγόρου της, Αφροδίτης Μακρή, μήνυση κατά αγνώστων και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και στον ανακριτή. Η οικογένεια Εμφιετζόγλου σε δήλωσή της τονίζει πως «πρόκειται για ένα άνανδρο χτύπημα. Η οικογένειά μας δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται». Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας στο protothema.gr, η οικογένεια, πολύ δε περισσότερο η Μελίνα Εμφιετζόγλου, δεν είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν βρίσκεται σε αντιδικία με κάποιο φυσικό πρόσωπο, ή εταιρεία, καθώς έχουν επιτευχθεί συμφωνίες με τους πιστωτές της Μηχανικής. Οι υποψίες που εκφράζονται αφορούν τον ανταγωνισμό, καθώς η Κατασκευαστική Εταιρεία βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο με την ανάληψη ενός σημαντικού έργου και την εν δυνάμει συμφωνία για ένα ακόμη.

Η Μελίνα Εμφιετζόφγλου θεωρούσε μέχρι τώρα ότι δεν απειλείται και κυκλοφορούσε χωρίς σωματοφύλακες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here