Αναταράξεις φέρνει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, συζητείται από το μεσημέρι  της Δευτέρας με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο του Υπουργείου παιδείας με μέτρα  που αφορούν και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οπως εξήγησε ο κ. Κουράκης στα κόμματα της αντιπολίτευσης  που διαμαρτύρονταν για  τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αυτό έγινε γιατί » υπάρχουν ανελαστικές ημερομηνίες οι οποίες αν δεν τηρηθούν δεν θα μπορούν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις», ενώ επικαλέστηκε και το πλαίσιο που πρέπει να υπάρξει όσον αφορά στην επαναφορά των διαθεσίμων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημα να υπάρξει ακρόαση των εμπλεκομένων φορέων, αύριο Τρίτη  ενώ ο προγραμματισμός αναφέρει  ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί  στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 8 Μαίου.

Σχετικά με  τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία , των οποίων το καθεστώς μετέβαλε η νέα κυβέρνηση, ο κ. Κουράκης  είπε ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος  σε αυτά θα γίνεται με κλήρωση και το υπόλοιπο με εξετάσεις επιβάλλεται να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες «αλλιώς προκαλείται κομφούζιο».
Το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν:

Α. Το νέο σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων στα ΑΕΙ που θα το “εγκαινιάσουν” οι μαθητές που φοιτούν σήμερα στη Β Λυκείου.

Β. Την επιλογή Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Γ. Τα Πειραματικά Σχολεία.

Δ. Τις διαγραφές φοιτητών.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here