Ανασχηματισμό και εκλογές βλέπει η Αυγή. Θέμα και με Πρόεδρο της Βουλής

Πολιτικές εξελίξεις προαναγγέλλει στο κύριο άρθρο της η Αυγή, μετά την ψηφοφορία ξημερώματα του Σαββάτου για την παροχή εξουσιοδότησης στη κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους εταίρους για επίτευξη συμφωνίας.  

Σύμφωνα με την Αυγή ο πρωθυπουργός πρέπει να λύσει το πολιτικό πρόβλημα με τους αντάρτες βουλευτές και υπουργούς, που επέλεξαν να απουσιάζουν, να ψηφίσουν παρών ή όχι στη κρίσιμη ψηφοφορία.  Στο πρόβλημα συμπεριλαμβάνει και την Πρόεδρο της Βουλής.

Η Αυγή, θεωρεί δεδομένη την ανασύνθεση της κυβέρνησης και τις εκλογές, για ξεκαθάρισμα του πολιτικού παιγνιδιού.

Το πλήρες άρθρο έχει ως εξής:

Η κυβερνητική πρόταση για την επιδίωξη συμφωνίας με τους δανειστές πέρασε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, εξασφαλίζοντας μια ισχυρή εθνική διαπραγματευτική βάση. Πέρασε όμως με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης, αλλά και με και την κυβερνητική πλειοψηφία να τίθεται εν αμφιβόλω. Κι αυτό καθώς στην ψηφοφορία δεν συγκέντρωσε 151 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό κυβερνών κόμμα, δεν ψήφισε ενιαία. Ο πρωθυπουργός, όπως έχει δηλώσει, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες εξοπλισμένος με την ισχυρή εντολή της Βουλής για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας για τη θωράκιση της χώρας, ομαλοποίηση της κατάστασης στην οικονομία και αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών.

Μετά τα αναγκαστικά αυτά βήματα, ο πρωθυπουργός και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλύσουν το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε από το γεγονός ότι υπουργοί και βουλευτές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για κορυφαίο θέμα και παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας λίγες ώρες νωρίτερα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, το είχε ζητήσει ρητά, μιλώντας για δεδηλωμένη και ζητώντας η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει συμπαγής και ενωμένη, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Ανάλογο θέμα υπάρχει και για την πρόεδρο της Βουλής, που επίσης δεν ψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, στην ίδια ομιλία, αλλά και κατ’ επανάληψη, έχει δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να γίνει Παπαδήμος», δηλαδή να κυβερνά υπό ομηρεία με μια άλλη κυβέρνηση, από την παρούσα Βουλή. Προκύπτει σαφώς ότι τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβέρνησης και ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, το οποίο οδηγεί σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here