Αναστολή ποινής και μεταφορά Κουφοντίνα στο νοσοκομείο Κορυδαλλού;-Αναζητούνται λύσεις στο αδιέξοδο

Αναρμόδια δήλωσε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας για το αίτημα που κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης σχετικά με την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ από κοινού με τον νομικό Θέμη Σοφό.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, Ιωάννα Κούρτοβικ πήγε στην Εισαγγελέα Λαμίας, στην οποία ήδη είχε υποβληθεί αίτημα αναστολής ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, ενώ παράλληλα κατατέθηκε αίτημα στο Πρωτοδικείο Λαμίας για επανεξέταση της απόφασης που αφορά τη μεταγωγή του κρατουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, υπογράφουν η Ιωάννα Κούρτοβικ και το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

Η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια για τα περισσότερα αιτήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα θα κριθεί την Πέμπτη, σε σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών.

Η δήλωση αυτή αποτελεί κόλαφο για τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία υποστηρίζει ψευδώς ότι εκεί έπρεπε να απευθυνθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρά τις αντιρρήσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ως πιθανή νομική φορμουλα επίλυσης του προβλήματος, θεωρείται η μεταγωγή του απεργού πείνας Δημ. Κουφοντίνα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here