Αναστάτωση στο Αιγαίο-Προειδοποιητικές βολές σκάφους του Λιμενικού κατά πλοίου με τουρκική σημαία ανοικτά της Ρόδου-Αρνήθηκε έλεγχο για ναρκωτικά

Προειδοποιητικές βολές έριξε σκάφος του Λιμενικού Σώματος κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, το οποίο έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν ο πλοίαρχός του αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι το φορτηγό πλοίο με όνομα «ACT» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας εντόπισε το πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι ελληνικές αρχές κάλεσαν το πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου ωστόσο δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εν συνεχεία έρριψε προειδοποιητικές βολές.

Το φορτηγό πλοίο, όμως, δεν σταμάτησε την πορεία του, συνεχίζοντας τον πλου του προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής, ενημερώνοντας τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, το πλήρωμα του πλοίου υποστηρίζει ότι το «Act» δέχθηκε 36 βολές.

Κατά τον τουρκικό Τύπο, το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μετά από το περιστατικό, η Άγκυρα έστειλε στο νότιο Αιγαίο τρία πλοία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here