Ανάστατοι 30.000 γονείς για τα βλαστοκύτταρα που φυλάσσονται στο «Υγεία»

Ενα απλό μέιλ έφτασε το Σαββατοκύριακο σε 30.000 γονείς, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση σε όλους φυλάσσουν τα βλαστικά κύτταρα των παιδιών τους στις εγκαταστάσεις του «Υγεία». Στο μέιλ αναφερόταν ότι υπάρχει » άμεσος  κίνδυνος καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του “Υγεία” από την εταιρεία Stem-Health Hellas. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διάσωσης του υλικού και χωρίς τη δική σας πλέον παρέμβαση προς το “Υγεία”, η καταστροφή των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας είναι πλέον πολύ πιθανή, εάν όχι αναπόφευκτη».

Ο όμιλος «Υγεία» με ανακοίνωσή του,  διαβεβαίωσε για την ασφαλή συντήρηση των μονάδων έως την εξεύρεση λύσης, αλλά παράλληλα αρνείται την ευθύνη και ισχυρίζεται ότι δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές.

Η εξέλιξη αυτή αφορά όλους όσους εμπιστεύτηκαν την τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων Stem-Health Hellas αλλά και τον όμιλο «Υγεία» (έως το 2013 ο όμιλος Υγεία είχε το 75% των μετοχών της SHH) για την τύχη του γενετικού υλικού των παιδιών τους, μετά το «κανόνι» της πρώτης εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο όμιλος «Υγεία» με τη σειρά του και με μια επιθετική ανακοίνωση απάντησε ρίχνοντας όλη την ευθύνη στη διοίκηση της Stem-Health Hellas, σημειώνοντας πως «προσπαθούν να μετακυλήσουν με πρωτοφανή ασυνεπή και ανεύθυνη συμπεριφορά όλες τις ευθύνες που εκ του νόμου υπέχουν στον όμιλο Υγεία με νομικά και λογικά έωλους ισχυρισμούς και απροκάλυπτα ψεύδη».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση ενημέρωνε για προσφυγή του ομίλου στη Δικαιοσύνη «για την προάσπιση της φήμης του καθώς και την υποβολή αναφορών-καταγγελιών ενώπιον των αρμοδίων αρχών για την εν γένει συμπεριφορά της Stem-Health Hellas και της διοίκησης αυτής».

Πηγή: Efsyn.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here