Αναστασιάδης για εγκλήματα: Δεν είναι αυτός ο πολιτισμός μας

Συγκλονισμένος από την αποκάλυψη τόσων στυγερών δολοφονιών εις βάρος αθώων αλλοδαπών γυναικών και μικρών παιδιών, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει βαθύτατη θλίψη και έντονη ανησυχία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δώσει από την πρώτη στιγμή οδηγίες οι διωκτικές Αρχές να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων και, παρά το ότι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, ο ίδιος ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Συμμεριζόμενος πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, σημειώνει «την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν. Τέτοια ένστικτα είναι αντίθετα με την παράδοση και τις αξίες του πολιτισμού μας.».

Με πλήρη κατανόηση για τη συναισθηματική φόρτιση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συστήνει ψυχραιμία, προκειμένου πρώτα να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και ακολούθως να εξετασθούν υπό το φως αυτής της συγκλονιστικής εμπειρίας όλες οι σχετικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Ο Κύπριος πρόεδρος έμμεσα αναφέρεται στο γεγονός ότι οι εξαφανίσεις των αλλοδαπών γυναικών δεν είχαν καν διερευνηθεί από την Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί στον Κύπριο ίλαρχο επτά δολοφονίες -πέντε γυναικών και δυο μικρών παιδιών ηλικίας 6 και 8 ετών αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο κοριτσάκια, κόρες ισάριθμων θυμάτων του, μιας γυναίκας από τις Φιλιππίνες και μίας από τη Ρουμανία. Τα άλλα θύματά του ήταν από τις Φιλιππίνες, εκτός από μια γυναίκα που ήταν ή από τον Ινδία ή από το Νεπάλ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here