Αναστασία Στάθη –Λέφα: Πρόσκληση αγάπης

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

 

Η Άννα, μια καλλιεργημένη κοπέλα με πνευματικές αναζητήσεις, μετά τη γνωριμία της με τον Άρη, έναν διακεκριμένο ζωγράφο, αξιοποιεί τη βαθύτερη κλίση της που είναι η ζωγραφική και αναδεικνύεται σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα. Το μέλλον υπόσχεται πολλά, ωστόσο τραγικές καταστάσεις την αναγκάζουν να εγκαταλείψει απρόσμενα την Αθήνα και να καταφύγει στον ιστορικό χώρο των Δελφών. Η συνάντησή της με τον Ντέιβιντ, έναν Αμερικανό σκηνοθέτη, θα ανοίξει καινούργιο δρόμο στην προσωπική της ζωή. Στο εξής οι αλλαγές στη ζωή της είναι ραγδαίες. Σαρωτικές.Μία ομάδα ανθρώπων από κάθε σημείο του πλανήτη, σαν να συναντήθηκε από κάποιο θείο κάλεσμα, εκεί στους Δελφούς, στον ομφαλό της γης, θα εμπνευστεί από τις δελφικές αξίες και θα προχωρήσει με τη δική της καθοδήγηση σε ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης. Εκεί η Άννα θα ανακαλύψει τις ερωτικές ανάγκες της και θα γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό της. Κι ύστερα, ο Κρις, ο Ελληνοαμερικανός μεγαλοβιομήχανος, μια ισχυρή προσωπικότητα με στέρεα ερείσματα μπαίνει στη ζωή της Άννας και επηρεάζει καθοριστικά τόσο τη δική της πορεία όσο και αυτή της ομάδας…           

Η Αναστασία Στάθη-Λέφα γεννήθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας. Τελείωσε το γυμνάσιο στην Αθήνα και ακολούθησε πανεπιστημιακές σπουδές στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μετά τον γάμο της με τον Κώστα Λέφα

εγκαταστάθηκε στους Δελφούς. Έχει δύο παιδιά, την Ηρώ και τον Νίκο. Άσκησε το επάγγελμά της ως ιδιώτης, αλλά και ως δημόσιος υπάλληλος στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Άμφισσας. Το ενδιαφέρον της για τον ψυχισμό του ανθρώπου την οδήγησε αργότερα σε νέες σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική. Είναι επίσης, κάτοχος διπλώματος για την ειδίκευσή της στον τομέα «Βασικές Αρχές Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας-Ψυχαναλυτικό Πρίσμα και Δημόσια περίθαλψη». Έχει κάνει σπουδές στην ομοιοπαθητική Ιατρική.

    -Πως γεννήθηκε η «Πρόσκληση αγάπης», εκδόσεις Ωκεανός;

Το κάθε  έργο μου πηγάζει από τη βαθύτερη ανάγκη μου να εκφράσω τις μικρές ή και μεγάλες μεταβολές που συντελούνται στην ψυχή μου, μέσα από δρόμους που εκείνη βρίσκει και με οδηγεί, σχεδόν στα “τυφλά”.

   -Θα θέλατε να μας πείτε κάτι γι’ αυτές τις μεταβολές σε συνδυασμό με το έργο σας;

Εντελώς επιγραμματικά θα σας έλεγα, ότι όταν ήμουν νέα και αρκετά θυμωμένη, ο θυμός μου εκφράστηκε στο πρώτο μου βιβλίο με τον τίτλο, “Χωρίς Συμβιβασμό.”

Η δημιουργική πλευρά του  θυμού με οδήγησε στην αναζήτηση της αλήθειας, γι’ αυτό και  ο τίτλος  του δεύτερου βιβλίου μου  ήταν “Ζητώντας την Αλήθεια.”

Μετά την αναζήτηση αυτή έφθασα στην παραδοχή της εσωτερικής πραγματικότητας, αλλά και αυτής του εξωτερικού κόσμου κι έτσι ο  τίτλος του επόμενου βιβλίου μου ήταν το “Όσα η Ζωή Σχεδιάζει.”

Κι όταν τα πράγματα πήγαν πιο πέρα, πιο βαθιά μέσα μου, τότε η εσωτερική ματιά για τον κόσμο άρχισε να αλλάζει, να εστιάζεται στην ουσία  κι από εκεί κι έπειτα “Η Ζωή με Άλλο Βλέμμα”, όπως είναι ο τίτλος του επόμενου βιβλίου μου, έκανε να αναδειχθούν καταστάσεις πιο ώριμες και πιο πνευματικές.

Τότε ήρθε αναπόφευκτα αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο που, είναι μια “Πρόσκληση Αγάπης”  όπως ο τίτλος του πολύ απλά το λέει και το οποίο είναι μια προτροπή προς τον καθένα μας να ξεπεράσει τα στενά όρια του τόπου και του χρόνου κι όλων των διακρίσεων που τον καθόρισαν και να περάσει από το Εγώ στο Εμείς, για να επιστρέψει από το Εμείς στο Ένα. Και για να αντιληφθεί προπάντων, ότι τα  πάθη και οι δοκιμασίες δεν είναι τίποτα άλλο,  παρά στενοί και δύσβατοι δρόμοι  που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Και οι μεγάλοι έρωτες, όπως αυτοί της ηρωίδας, δρόμοι αφανέρωτοι είναι κι αυτοί….

     -Τα βιβλία σας δηλαδή, έχουν στοιχεία αυτοβιογραφικά;

Τα βιβλία μου έχουν τις σκέψεις μου, τις ιδέες μου και την εσωτερική μου εξέλιξη. Προπάντων όμως έχουν τη φαντασία μου. Αυτή πλάθει τις ιστορίες και την πλοκή του έργου. Ο υφαντικός ιστός είναι αποκλειστικά δικό της δημιούργημα. Τα πραγματικά βιώματα της ζωής μου δεν θεωρώ ότι θα ήταν και τόσο συναρπαστικά για τον αναγνώστη!

     -Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για την πλοκή του έργου σας;

Η Άννα μια καλλιεργημένη κοπέλα με πνευματικές ανησυχίες ασχολείται με την καλλωπιστική αισθητική, αλλά όταν γνωρίζει τον Άρη, έναν διακεκριμένο ζωγράφο, ανακαλύπτει τη βαθύτερη κλίση της που είναι η ζωγραφική και  εξελίσσεται σε μία διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα.

Το μέλλον υπόσχεται πολλά, όμως τραγικές καταστάσεις και συγκυρίες την αναγκάζουν να εγκαταλείψει απρόσμενα την Αθήνα και να καταφύγει στον ιστορικό χώρο των Δελφών.

Η συνάντησή της με τον Ντέιβιντ, ένα Αμερικανό σκηνοθέτη, θα ανοίξει καινούριο δρόμο στην προσωπική της ζωή. Στο εξής οι αλλαγές στη ζωή της είναι ραγδαίες. Σαρωτικές.

Μία ομάδα ανθρώπων από κάθε σημείο του πλανήτη, σαν να συναντήθηκε από κάποιο θείο κάλεσμα, εκεί στους Δελφούς, στον ομφαλό της γης, θα εμπνευστεί από τις δελφικές αξίες και θα προχωρήσει με τη δική της καθοδήγηση σε ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης.

Εκεί η Άννα θα ανακαλύψει τις ερωτικές της ανάγκες και θα γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό της.

Κι ύστερα ο Κρις, ο Ελληνοαμερικανός μεγαλοβιομήχανος, μια ισχυρή προσωπικότητα με στέρεα ερείσματα, μπαίνει στη ζωή της Άννας και επηρεάζει καθοριστικά τόσο τη δική της πορεία όσο και αυτή της ομάδας….

Εν κατακλείδι, οι ήρωες του βιβλίου μαθαίνουν να συνδέουν το απολλώνιο με το διονυσιακό, στην αναζήτηση της πιο ικανής αξίας που μπορεί να σηκώσει τα βάσανα και τα πάθη του κόσμου.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here