Ανασχηματισμός για το θεαθήναι στη Σαουδική Αραβία

Οι Σαουδάραβες, μετά το «σκάνδαλο με το θάνατο του Κασογκι» (διότι έτσι προσδιορίζουν την βασανιστικη δολοφονία του ατυχου δημοσιογράφου) αποφάσισαν ανασχηματισμό για τα μάτια του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο βασιλιας της Σαουδικής Αραβιας (που πάσχει απο ήπια  ανοια και κουμάντο κάνει ο διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν) προέβη σε ανασχηματισμο και αλλαξε…τον υπουργο Εξωτερικών και αξιωματουχους στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Φυσικά ειναι αμετακίνητος ο πρίγκιπας διάδοχος και υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν όπως και ο στενός συνεργάτης του  υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Αζίζ μπιν Νάγεφ καθώς και δεκάδες άλλοι αξιωματούχοι.

Ο βασιλιάς έβαλε άλλο πριγκιπα στη θέση του αρχηγού της Εθνοφρουράς και αλλαξε τη συσταση του -ας πούμε- υπουργικού  Συμβουλίου επί θεμάτων Πολιτικής και Ασφάλειας, αναδιανέμοντας και κάποια πόστα στην υπηρεσία κρατικης ασφάλειας

Ο λογος βεβαίως είναι ότι σύμφωνα με την βασιλικη οικογένεια της Σαουδικής Αραβιας, ο θάνατος του Κασόγκι οφειλεται σε «ακραίες πρωτοβουλίες που πήραν στελέχη της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here