Ανανεώθηκε για άλλα δύο χρόνια η θητεία της κ. Ελ. Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Για ακόμα δύο χρόνια η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της, καθώς το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία(8-3) την ανανέωση της θητείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της και τρεις κατά. Από τους 8, οι 6 ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία, όπως προβλέπει ο νόμος, και μόνον δύο μέλη είχαν την άποψη να παραμείνει μόνον για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας, καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί, ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

Σε βάρος της κ. Τουλουπάκη, έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στελέχη της αντιπολίτευσης, με πρωτεργάτες του κ. Αδ. Γεωργιάδη και Αν. Λοβέρδο, ελεγχόμενους στο σκάνδαλο Novartis,  οι οποίοι την αποκάλεσαν ενεργούμενο και μακρύ χέρι των μεθοδεύσεων του Μαξίμου και της κυβέρνησης. Φράσεις που συνιαστούν ευθεία και ωμή επέμβαση στη  ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here