Ανακοπή έπαθε ο 55χρονος Μανώλης Αποστόλου, των Ατλάντικ

Το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και τελικά η πτώχευση της Ατλάντικ το 2011 αποδειχθηκαν πολυ φθοροποιά για τον Μανώλη Αποστόλου που «λύγισε» χτες η καρδιά του και ο επιχειρηματίας  έπαθε ανακοπή.

Ο Μανώλης  Αποστόλου ήταν μόλις 55 ετών και γιος του ιδρυτή της  Ατλάντικ Παναγιώτη Αποστολου

Η αλυσιδα σουπερ μάρκετ Ατλάντικ ιδρύθηκε το 1980 από τον Παναγιώτη Αποστόλου και μέχρι το 1985 είχε μόλις 5 καταστήματα. Στην συνέχεια, όμως, τα παιδιά του ιδρυτή της, Μανώλης, Περικλής και Ελπίδα Αποστόλου ξανοιχτηκαν και άρχισαν τις εξαγορές, αυξάνοντας τα υποκαταστήματα σε 182.

Εξαγόρασαν τα καταστήματα Νικολαΐδης στη Φιλαδέλφεια, την Κυψέλη ΑΕΒΕ στη Βόρεια Πελοπόννησο με 11 καταστήματα, την Χριστόπουλος ΑΕΒΕ με 13 καταστήματα, καθώς και τη Φάρμα Τετράς ΑΕΒΕ με 25 καταστήματα.

Το 2001 η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είχε  4.000 εργαζομένους.

Ωστόσο την ίδια χρονιά  η εξαγορά της «Γαληνός Λαουτάρης» αποδείχθηκε σφάλμα γιατι άρχισαν οι ενδοεταιρικές μάχες και η πλευρά Λαουτάρη κατηγορουσε τους Αποστόλου για  κακοδιαχείριση και επικίνδυνες ακροβασίες. Ειδικά απο το 2008 οι σχέσεις ήταν κάκιστες και τα σούπερ μάρκετ της εταιρειας πήγαιναν απο το κακο στο χειρότερο.

Η επιχείρηση πτώχευσε το 2011 όταν πλέον λειτουργούσαν μόλις 31 υποκαταστήματα και όταν έκλεισε έμειναν άνεργοι και χωρίς αποζημίωση 3.000 εργαζόμενοι Οι συνολικές οφειλές έφθαναν τα 200 εκατ. ευρώ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here