Ανακοίνωσε τον Μανουέλ ντα Κόστα ο Ολυμπιακός

Την απόκτηση του Μανουέλ ντα Κόστα από τη Σίβασπορ ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Ο γεννημένος στη Γαλλία, αλλά διεθνής με το Μαρόκο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον πρωταθλητή Ελλάδας και τέθηκε στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα για τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Ο Μανουέλ Μαρουάν ντα Κόστα Τριντάντε Σενουσί,όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στη Γαλλία (6/5/1986) και έκανε και τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Νανσί. Ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων και Ελπίδων της Πορτογαλίας και από το 2014 αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Ο 29χρονος στόπερ, που αποτελεί επιλογή του Μάρκο Σίλβα, έχει αγωνιστεί στις Νανσί, Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Γουέστ Χαμ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Νασιονάλ και την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Σίβασπορ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μαροκινού, διεθνή κεντρικού αμυντικού, Μανουέλ Ντα Κόστα».

«Το 100% για τα ερυθρόλευκα»

Ο Μανουέλ ντα Κόστα στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού, τόνισε:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα;

«Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ! Γνωρίζω καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Η οργάνωση του συλλόγου, όλοι όσοι δουλεύουν στην ομάδα, το επιτελείο, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα».

Το UEFA Champions League είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή;

«Φυσικά είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο, το οποίο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει από τον σύλλογό του. Είναι τιμή για εμένα η συμμετοχή στο Champions League με έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε το κοινό μας».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

«Το μήνυμα είναι απλό και σαφές: Θα δώσω το μάξιμουμ για τον Ολυμπιακό, για όλα αυτά που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός. Στόχος είναι να δίνω το 100% των δυνάμεών μου σε κάθε ματς και να εκπροσωπήσω τα χρώματα του συλλόγου, το λευκό και το κόκκινο!».