Ανακαλούνται κρεμοσάπουνο και καφές

Μία μάρκα κρεμοσάπουνου και ενός στιγμιαίου καφέ ανακλήθηκαν απο τον ΕΟΦ, το πρώτο επειδή περιείχε το βακτηρίδιο «Pseudomonas putida» και ο καφές επειδή περιείχε μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες.

Ανακαλουνταοι οι παρτίδες 1803 του καλλυντικού προϊόντος «Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο» και 1804 του καλλυντικού προϊόντος «Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο», επειδή περιείχαν συνολικό αριθμό αερόβιων μεσόφιλων μικροοργανισμών εκτός ορίων (έως ένα όριο δηλαδή δεν θεωρούνται προβληματικοί) ενώ παράλληλα περιείχε και το βακτηρίδιο «Pseudomonas putida».

Επίσης ανακαλείται το στιγμιαίο ρόφημα Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί με την μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, επειδή περιείχε τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη -δεν δηλώνονταν στην επισήμανση του προϊόντος. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, «κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here