Ανακαλείται παιδικό γιαούρτι

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα παιδικού γιαουρτιού επειδή, έπειτα από έλεγχο, αλλά και ενημέρωση της εταιρείας, το προϊόν βρέθηκε να περιέχει γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναφέρει «χωρίς γλουτένη».

Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.

Πρόκειται για το παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού με βερίκοκο με την εμπορική ονομασία “Teddi Yogurt Kids Bio”, σε χάρτινη συσκευασία των 230 g που περιλαμβάνει 2 τεμάχια των 115 g έκαστο, με αριθμό παρτίδας L.171024 και ημερομηνία λήξης 24.10.2017, το οποίο παρασκευάστηκε από την Ιταλική εταιρεία “Fattoria Scaldasole srl” και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” (Αγίας Άννης 6Α, Άγ. Ιωάννης Ρέντης).

Η εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” έχει ήδη προβεί στην άμεση ανάκληση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here