Ανακαλείται ο Έλληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν – Οι Αζέροι είπαν ότι υποθάλπουμε τρομοκράτες!

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακαλεί τον πρέσβη μας στο Μπακού κατόπιν των απαράδεκτων ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν «περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Έγινε επ΄αυτού χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Ο πρέσβης είχε αναλάβει πρόσφατα, όταν είχαν μόλις αρχίσει η αψιμαχίες στα σύνορα του Ναγκορνο Καραμπάχ και προτού η κατάσταση κλιμακωθεί σε πόλεμο. Εντούτοις ο Αζέρος πρόεδρος τον προσέβαλε, ρωτώντας τον τι δουλειά έχει εκεί Έλληνας πρέσβης «αφού η Ελλάδα και η Κύπρος ειναι με τους Αρμενίους ενώ εμείς υποστηρίζουμε πλήρως την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο». Προ τριών ημερών επρόκειτο να υπογραφεί και μια εμπορική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν, η οποία δεν υπογράφηκε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here