Αναίρεση κατά της μείωσης της ποινής για τον Επ. Κορκονέα

Σε νέα δίκη είναι πιθανό να οδηγηθεί ο Επ. Κορκονέας. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, βάσει της οποίας «έσπασαν» τα ισόβια για τον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο Επαμεινώντας Κορκονέας οδηγήθηκε εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αναίρεσης, εσφαλμένα οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας αναγνώρισαν στον πρώην ειδικό φρουρό το ελαφρυντικό του σύννομου βίου που έριξε την πρωτόδικη ποινή του στα 13 χρόνια.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που μελέτησε το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης του Εφετείου έκρινε ότι εσφαλμένως ερμηνεύτηκε ο νέος νόμος ως προς την αναγνώριση στο πρόσωπο του ειδικού φρουρού του επίμαχου ελαφρυντικού.

Την αναίρεση θα κρίνει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, και σε περίπτωση που ταχθεί τελικά υπέρ της αναίρεσης της απόφασης, τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που πλέον είναι ελεύθερος —καθώς αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Εφετείου έπειτα από παραμονή έντεκα χρόνων στη φυλακή— θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here