Λ. Κατσέλη: Ανάγκη για άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης στις τράπεζες

«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος», δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη   το πρωί στο Μega, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει η ρευστότητα που μπορεί να καλύψει το τραπεζικό σύστημα μέχρι και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη έκανε ξεκάθαρο ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και δεν έχει τεθεί στο τραπέζι κανένα θέμα κουρέματος» ενώ υπενθύμισε πως «όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο, για κάθε λογαριασμό».

«Το θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, όπως ξέρετε οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ», πρόσθεσε.

Επιπλέον τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι να μπούμε στην ομαλότητα» και από εκεί και πέρα, όπως είπε, «όλα θα αντιμετωπιστούν».

Η πρόεδρος της ΕΕΤ διευκρίνισε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία «ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο το γρηγορότερο γίνεται». «Τώρα αν θα πάρει δύο μέρες ή τρεις μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα», συμπλήρωσε.

Το σημαντικό είναι, συνέχισε η κ. Κατσέλη, να υπάρξει ρευστότητα. «Με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό θα επιτρέψει και τη λήξη της τραπεζικής αργίας η οποία μπορεί να γίνει αμέσως ή πάρα πολύ γρήγορα, αλλά και την άρση στην κίνηση κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η εκ της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ κυρια τωρα παιρνει το λογο
  και μας ενημερωνει για τα υπολοιπα των τραπεζων για την μελλοντικη
  ομαλοποιηση τους Τα χρονια της ρεμουλας που εκαναν αυτη και τα
  συντροφια της κανει πως δεν τα θυμαται Τα θυμομαστε εμεις ομως
  κι αυτα που εκαναν δεν τους τα συγχωρουμε Τα συγχωροχαρτια που
  της εδωσε ο Συριζα δεν ισχυουν για μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here