Αναφορά Γεροβασίλη-Λάππα σε Εισαγγελέα Αρείου Πάγου: Παραβιάζεται ο νόμος για την προστασία μαρτύρων, καταστρατηγείται η διάκριση των εξουσιών-Παράνομη η βίαιη προσαγωγή τους

Σήμερα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12 μ.μ. η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας επιδίδουν αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα.
Στην επιστολή -αναφορά, η οποία υπογράφεται από όλους/ες τους/τις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τεκμηριώνεται και ζητείται από τον εισαγγελέα ,ως αναγκαία, η άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενών του εισαγγελικών οργάνων και των αστυνομικών αρχών προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των παράνομων και καταχρηστικών ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής  που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αφού αυτή θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί σε αυτούς από όργανο της εισαγγελικής αρχής στην οποία προΐσταται ο κ. Πλιώτας, κατά προφανή καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης (άρθρο 26 Συντ.) αρχής της διάκρισης των εξουσιών.  
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here