Αναχώρησε από την «πίσω πόρτα» των δικαστηρίων ο Ψινάκης

Αναχώρησε τις 12 το μεσημέρι  από τα δικαστήρια της  Ευελπίδων ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης που είχε φτάσει στις 09:30 για να δώσει κατάθεση -προτίμησε δε να βγει από άλλη έξοδο, προφανώς για να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα κλήθηκε επειδή και το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς ανήκουν  στο δήμο του, οπότε τον κάλεσε η Εισαγγελία, όπως χτες αντιστοιχα  και τον δήμαρχο Ραφήνας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που γίνεται για τις πυρκαγιές -με ζητούμενο επί της ουσίας την υποτιθέμενη, υπαρκτή ή ανύπαρκτη εντολή εκκένωσης των περιοχών  που κάηκαν.

Ο Ψινάκης λογικα θα είπε ότι δεν βρισκόταν στο δημαρχείο όταν ξέσπασε η φωτιά, αλλά ήταν αποκλεισμένος στην οδό Μαραθώνος και έφτασε στο δήμο τα ξημερώματα της Τρίτης. Θα είπε  επίσης ότι έδινε εντολές από τηλεφώνου, αφού δεν μπορούσε να φτάσει επί ώρες στο δημαρχείο.  Για την εντολή εκκένωσης  θα υποστήριξε ότι  δεν ήταν δική του αρμοδιότητα γιατί και στις συνεντεύξεις του είχε πει

«Εντολή εκκένωσης πάντως  δίνει μόνο η Πυροσβεστική, ο καθένας δεν μπορεί να δίνει τις δικές του εντολές, το αναλαμβάνει η Πυροσβεστική, είμαστε συντονισμένοι όλοι μαζί αλλά περιμέναμε εντολές από την Πυροσβεστική»

Ουσιαστικά εκείνο που υποστηριζε ήταν πως δεν έχει υπ΄όψιν του να δόθηκε εντολή για εκκένωση στην περιοχή αρμοδιότητας του.

Για την έλλειψη νερού σε πολλούς κρουνούς της πυροσβεστικής θα είπε  ότι η πυρκαγιά κατέστρεψε καλώδια της ΔΕΗ, ότι έμειναν κατά συνέπεια χωρίς ηλεκτροδότηση τα αντιλιοστάσια και έτσι μοιραία δεν προωθείτο νερό στο δίκτυο των κρουνών.

Πάντως ήδη 25 από τους 32 δημοτικούς συμβούλους του δήμου ετοίμασαν ψήφισμα ζητώντας να παραιτηθεί -δεν μπορεί νομικά να κηρυχθεί έκπτωτος. Από συνολικά 20 συμβούλους της παράταξής του,  φαίνεται να τον στηρίζουν πλέον μόνον οι  5 και άλλοι δύο.

Ο δήμαρχος Ραφήνας απο πλευράς του είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα η εντολή εκκένωσης και ότι σε πυρκαγιές που αφορούν σε 2-3 δήμους η αρμοδιότητα αυτή πάει… στην περιφέρεια.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here