«Αν υπάρχει πολιτική βούληση, εφικτή η συμφωνία», λέει η Μέρκελ και ρίχνει τη μπάλα στην Ελλάδα

H θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σήμερα, Πέμπτη, μιλώντας στη Budestang, συμπληρώνοντας ότι μια συμφωνία είναι ακόμη πιθανή. Έριξε ωστόσο όλες τις ..ευθύνες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας με νόημα πως «η μπάλα είναι στα ελληνικά χέρια».

Λαμβάνοντας υπόψη της και τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών, κυρίως του κόμματός της, που ζητούν σκλήρυνση της Γερμανικής στάσης απέναντι στην Αθήνα, η κ. Μέρκελ, εμφανίσθηκε μεν αμετακίνητη από τις πάγιες θέσεις των θεσμών, άφησε ωστόσο, ένα παράθυρο ανοικτό για συμφωνία έως την Σύνοδο κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παραμένω πεπεισμένη ότι, όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει δρόμος. Εάν οι πολιτικά υπεύθυνοι στην Ελλάδα επιδείξουν αυτή την πολιτική βούληση, τότε μια συμφωνία με τους τρεις θεσμούς είναι ακόμη εφικτή. Αυτή θα ήταν η απαραίτητη βάση για τις μετέπειτα αποφάσεις στο Εurogroup και στην γερμανική Βουλή», προσθέτοντας ότι η αλληλεγγύη πηγαίνει χέρι-χέρι με την ίδια ευθύνη και τις ίδιες προσπάθειες.

«Οι προσπάθειες της Γερμανίας έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ώστε οι άνθρωποι στην Ελλάδα να διατηρήσουν την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος», όπως στην Ιρλανδία, την Κύπρο κλπ»., τόνισε η κ. Μέρκελ και σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν σε καλό δρόμο, αλλά αυτός δεν ολοκληρώθηκε καθώς αναβλήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here