ΑΝ.ΕΛ.: Μπορεί να γίνει πόλεμος (!!!) και να μην έρθουν οι «Πρέσπες» στη Βουλή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή άφησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, αναφέροντας έμμεσα οτι… μπορεί να γίνει και πολεμος (!!!) οπότε η Συμφωνια των Πρεσπών θα πάει πίσω

«Η Συμφωνια μπορεί να μην φτάσει στη Βουλή για διάφορους λόγους, μπορει για παράδειγμα να έχουμε ένα θερμο επεισόδιο με την Τουρκια, δεν το εύχομαι βεβαίως, αλλα ειναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Βεβαίως δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο. Αλλά η Συμφωνια θα διανυσει  μια διαδρομή για να φτάσει στη Βουλή. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να σημειωθουν εν τω μεταξύ. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Από τη μακρά θητεία μου ξέρω ότι  μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο 68χρονος Παναγιώτης Σγουριδης (γεννημένος στην Ξάνθη και με καταγωγή απο την Κωνσταντινούπολη) σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο και  ανηκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ με το οποιο και εξελέγη πολλές φορές, σχεδόν  επί σχεδόν 20 χρονια στη Βουλή. Το 2014 ήταν υποψηφιος με τους ΑΝΕΛ αλλά δεν εξελέγη. Τοποθετήθηκε ομως ως εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός, υφυπουργός  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην δεύτερη Κυβέρνηση Τσίπρα Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το Φεβρουάριο του 2016 κλήθηκε να παραιτηθεί επειδή είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τους αγρότες προεκλογικά, οπως τους είχαν κοροϊδέψει και ο Σαμαρας και ο Παπανδρέου»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here